Известие

Collapse
No announcement yet.

Виене на полусъединител

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
    При мен свири само при натоварване ,когато тръгвам рязко свири по- дълго и по- силно и предимно на първа.При натискане на място няма звуци,и като слушам свиренето си правя извода ,че колкото по -дълго съм на първа повече се износва съединителя независимо дали свири или не,понякога свири през цялото време докато съм на първа,което означава ,че съединителя приплъзва от голямото натоварване.Извода- времето на първа скорост трябва да е колкото може по кратко.
    Това и с новия съединител ли?
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Да, с новия ,но след 500км.градско се пооправи, много рядко се случва вече,мисля, че ще се нормализира,стария не свиреше .
      Last edited by lordliness; d.m.y г., 07:48.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

определено е от лагера и го знам от опит крачетата на оригиналните лагери са с окло 5 мм по къси от тези които продават по магазините кето ще рече че когато вилката се върне по дългите крачета опират във корпоса на скоростите лагера не може да се одели достатачно и резултата е допир минимален до притискателния диск и от там идва виенето и в последствие следва разбиване на лагера и износване на пружините на диска а това води да сваляне на кутията правил сам го три пъти докато го разбераза жалост
        sigpickawasasaki 1100kub 120 kc

Comment

Не мога да схвана точно какво става,лагера е закопчан за пружините на притискателния диск,а вилката контактува с лагера,от къде точно свири,как се получава този звук,свири само при по голямо натоварване,аз все си мисля ,че свири феродото. 5 мм ми се струва огромна разлика,не съм ги съпоставял моите лагери,вече няма как.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

И на мен ми се струва, че е от самото феродо. Няма как... така ще е до следващата смяна.
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

значи лагера не е закопчан за притискателния диск а за вилката тя го движи по остта на скоростите ако е закопчан за диска ще има постоянно триене на пружините скобите го захващат странично а крачетата опират зад вилката

---------- Post added at 17:41 ---------- Previous post was at 17:39 ----------

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
              Не мога да схвана точно какво става,лагера е закопчан за пружините на притискателния диск,а вилката контактува с лагера,от къде точно свири,как се получава този звук,свири само при по голямо натоварване,аз все си мисля ,че свири феродото. 5 мм ми се струва огромна разлика,не съм ги съпоставял моите лагери,вече няма как.
              голяма е мога да потрся старите лагери и да го покажа
              sigpickawasasaki 1100kub 120 kc

Comment

Щом вие при натискане на педала, значи е лагер!!!
                При полусъединтел виенето също е от лагер, ако освен виене има и прищракване, то слънцето е повредено или лагера е започнал да чупи лъчите или да се вкопава в него. Този вариант, не изкарва много килоетри след симптомите.
                Ако вие нещо без да е натиснат съединителя нещата отиват на лагер на първичен вал на скоростите.
                Ако вие/леко тракане, когато колата се движи по инерция(в движение изключена от скорост) то нещата отиват на диференциал!
                Това са някакви насоки и в 90% са верни! Успех на всички с проблемите. Всеки проблем както е казал Бобо може да изкара и 20 и 20000км. въпрос на късмет.
                Last edited by phoenix; d.m.y г., 14:46.
                СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Първоначално публикувано от phoenix Покажи съобщение
                  Щом вие при натискане на педала, значи е лагер!!!
                  При полусъединтел виенето също е от лагер, ако освен виене има и прищракване, то слънцето е повредено или лагера е започнал да чупи лъчите или да се вкопава в него. Този вариант, не изкарва много килоетри след симптомите.
                  Ако вие нещо без да е натиснат съединителя нещата отиват на лагер на първичен вал на скоростите.
                  Ако вие/леко тракане, когато колата се движи по инерция(в движение изключена от скорост) то нещата отиват на диференциал!
                  Това са някакви насоки и в 90% са верни! Успех на всички с проблемите. Всеки проблем както е казал Бобо може да изкара и 20 и 20000км. въпрос на късмет.

Колега слушай са ,
                  Никви 20 - 20 000 км, защото:
                  Купих си моята преди година и нещо, до преди 3-4 дена ми виеше и си викам тя е железна, няма проблем.
                  Е нямаше докато не се прееба в Слънчев бряг
                  Оказва се обаче, че съединителя ми е бил ОРИГИНАЛНИЯ (за периода за който я имам съм минал около 17 - 20 000 км).

Това което казвам е : смени си го ако имаш парите (моя нов съединител - целия е 570 лева с работата и е най-скъпия който намерих в района Слънчев бряг - Бургас; на теб, ще ти е по-евтино) и си слушай как дзверо мърка, ако въобще го чуеш
                  Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

... бе нищо не каза сега, само разбрахме че си дал някакви пари за смяна на съединител, при това доста! И освен това ако съединителя ти е бил оригиналния и си е заминвал, то ти със сигурност си го знаел това, по високо отделящия се съединител и си тръгнал на собствен риск. Предполагам и колата ти е на над 120 000 така че пак доста си е изкарал, въпреки че последните 20 000 в твоите ръце са му били на късмет!
                    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
                    сегашната: Алфа Ромео 1.9 JTDm 150 кончета под капака

Comment

Идеята ми беше да хване и да си го смени, а да не го напъва като мен, защото може да му строши хатъра. Забелязах, че съм изтървал да напиша конкретно мнение, благодаря че ми обърна внимание:
                      Според мен това е лагера на съединителя, може да стане лошо и да платиш колкото мен иначе за отваряне на кутия е около 120 лева с работа, а самият лагер не е чак толкова скъп, но комплекта най-евтиния който видях в нета е 150 лева. По преценка на "доктора" на колата реши какво да смениш.

P.S. Относно мнението на phoenix съединителя не ми отделяше високо, а напротив
                      Last edited by bios_rage; d.m.y г., 11:49.
                      Alfa Romeo 146 1.6i 16v t.s. 2000г.

Comment

Working...
                      X